Prei venkel lasagne speciaal voor kinderen

geschreven door Susanne

Bereiding  ca. 55 minuten

Ingrediënten

  • 2 stuks grote prei
  • 1 venkelknol
  • 2 teentjes knoflook
  • een tl tijm
  • el olijfolie
  • 500 cc groenten of kippen bouillon
  • 250 ml kookroom
  • 175 gram geraspte kaas
  •  lasagne bladen
  • 50 gram gorgonzola

Bereiding

Maak de prei en de venkelknollen schoon en snij ze in plakjes. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Giet de olijfolie in een grote pan en voeg de groente, tijm en de knoflook toe. Bak het geheel voor een paar minuten, giet de bouillon erbij en laat zo’n 20 minuten sudderen onder regelmatig roeren, tot de groenten zacht zijn en voeg tussentijds zo nodig wat water toe. Als de groente zacht zijn giet je er de kookroom en meer dan de helft van de kaas erbij. Als de kaas gesmolten is pureer je het geheel tot je een gladde saus krijgt. Breng de saus eventueel met zout en peper verder op smaak.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Vul een lasagne schaal met de saus daarna de bladeren en herhaal deze stappen totdat de schaal gevuld is en eindig met de saus. Als laatste verdeel je wat stukjes gorgonzola bovenop, bestrooi het verder met de overgebleven kaas en plaats je het voor nog eens 30 minuten in de oven totdat er een goudbruin laagjes opzit.

Eet smakelijk.

Zijn er nu geen kinderen om rekening mee te houden giet dan bij de bouillon ook een glas witte wijn en laat het pureren achtterwege.

 

 

Laat een reactie achter