Radijssoep

Avatar
geschreven door Susanne

Radijssoep van Bio op je Bord

Bereidingstijd circa 30 minIMG_3587

Ingredienten:

  • 2 kleine uien
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • 1 bosje radijs met blad (bewaar wat fijngesneden radijsjes voor de garnering)
  • 1 aardappel
  • 1 liter kippenbouillon of groentebouillon

Bereiding:

Voeg de olijfolie in de pan, snij de ui in stukken en fruit deze in ca. 5 minuten samen met de gewassen bladeren van de radijs. Schil ondertussen de aardappel en snij deze met de radijsjes in stukken en voeg deze toe aan de ui, pers het teentje knoflook er boven uit (ik doe het altijd met schil er nog om) en laat het geheel nog even 5-10 minuten bakken.

Giet de bouillon erbij (2 blokjes op 1 liter water) en laat het geheel een paar minuten koken. Pureer alles met een staafmixer en voeg naar smaak wat zout en peper toe.
Garneer met de fijngesneden radijsjes en Eetsmakelijk!

Laat een reactie achter