Risotto met witte wijn en paddestoelen

geschreven door Susanne

Bereiding  ca. 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 glas witte wijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 klont roomboter (50 gram)
  • 1 ui
  • 200 gram paddestoelen gesneden
  • 2 handjes peterselie
  • 200 gram risotto rijst
  • 1 liter groente of kippenbouillon
  •  handje geraspte oude kaas
  • zout en peper na smaak

Bereiding

Breng een liter bouillon aan de kook en laat deze zachtjes koken. Snipper de ui en bak deze in een grote pan met olijfolie totdat deze glazig ziet. bak de risotto en een handje peterselie voor een minuutje mee en giet er een glas wijn bij. Als de wijn bijna is opgenomen giet je er één soeplepel bouillon aan toe en kook al roerend net zolang totdat deze ook bijna is opgenomen. Herhaal dit totdat de rijst beetgaar is maar hou hem wel drassig.

Bak ondertussen in een koekenpan met lijfolie de paddestoelen.

Wanneer de risotto beetgaar is roer je er de boter, de kaas, de paddestoelen  en de overgebleven  peterselie doorheen en breng je het eventueel met wat zout en peper op smaak.

Deze keer heb ik de risotto versierd met peterselie en eetbare bloemen uit de tuin.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter