Risottto met schorseneren

geschreven door Susanne

Bereiding  ca. 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 glas witte wijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 klont roomboter (50 gram)
  • 1 ui
  • 4 stengels schorseneren
  • 2 handjes peterselie
  • 200 gram risotto rijst
  • 1 liter groente of kippenbouillon
  •  handje geraspte oude kaas
  • zout en peper na smaak

Bereiding

Breng een liter bouillon aan de kook en laat deze zachtjes koken. Schil de schorseneren en snij deze in stukken van 2 cm.Snipper de ui en bak deze samen met de schorseneren in een grote pan met olijfolie totdat deze glazig ziet. Bak de risotto en een handje peterselie voor een minuutje mee en giet er een glas wijn bij. Als de wijn bijna is opgenomen giet je er één soeplepel bouillon bij en kook al roerend net zolang totdat deze ook bijna is opgenomen. Herhaal dit totdat de rijst beetgaar is maar hou hem wel drassig.

Wanneer de risotto beetgaar is roer je er de boter, de kaas, en de overgebleven peterselie doorheen en eventueel nog wat zout en peper naar smaak.

Eet smakelijk.

Laat een reactie achter