Schorseneren avocado salade

Avatar
geschreven door Susanne

Bereidingstijd ca. 10 min + 15 min koken

Ingrediënten:

  • 200 gram schorseneren
  • 1 avocado
  • 1 handje pijnboompitten
  • klontje roomboter
  • 150 ml slagroom
  • zout en peper
  • handje peterselie

Bereiding:

Schil de schorseneren, snij de kontjes van de schorseneer en snij ze in stukken van 5 cm. Kook de schorseneren voor zo’n 10 minuten in kokend water en giet af.

Bak de pijnboompitten alvast in een kokenpan totdat ze een mooi bruin laagje hebben en hou deze apart.

Doe een klontje roomboter in een pan en bak de schorseneren voor zo’n 5 minuten. Giet de slagroom erbij en laat deze inkoken. zet het vuur uit en snij de avocado in stukken. Voeg de avocado toe zodat hij alleen een beetje warm wordt. Strooi er wat zout en peper naar smaak over en garneer met peterselie.

Dit recept is heerlijk bij couscous of een pasta.

Laat een reactie achter