Een nieuwe uitdaging is geboren. Schrijven over mijzelf

Kathy
geschreven door Kathy

“Een nieuwe uitdaging is geboren. Schrijven over mijzelf, mijn gezin en alles daar om heen.

Makkelijk? Nee! de twijfel besloop me elke dag vanaf het moment dat ik Susanne vroeg of er behoefte was aan een blogger op haar site. Deze twijfel pakte me vandaag op een regenachtige dag, ze besprong me geheel onverwachts, zodat ik in mijn schrikreactie schreeuwde: “Ik doe het niet! Ik doe het gewoon niet!” Als een peuter die dwarsligt lag ik mezelf dwars De reden is dat ik alles weer zo perfect wil doen. Meteen 200%

Zijn mijn verhalen origineel, eigenzinnig en leuk? Krijgt het lezers?

Zal ik liegen om mijn leven mooier te maken… Deze zinnen werkten als verlammend gif; het duveltje op mijn schouder dat mijn schrijfweg blokkeerde. Ik nam een flinke slok thee, pakte het grootste stuk chocola, nestelde de computer op mijn schoot en begon gewoon. Het duveltje volkomen negerend. Doen! Dat is namelijk wat echt bij mij hoort. Zoals vaker komt er een plan in mijn hoofd, het borrelt op en ik kan het niet stoppen…het borrelt er gewoon uit. Herkenbaar?

HET WERKWOORD DOEN GAF MIJ VEEL

Zo dacht ik in 2011, mijn meiden werden groter, wat kost een kind toch eigenlijk veel geld! Zouden er gezinnen zijn die dit niet kunnen betalen? En hoe doen zij dit dan? Voordat ik het bewust doorhad, je weet het nu, ik kan impulsief zijn, rende ik de zoldertrap op en zocht alle babyspullen bij elkaar die ik niet meer nodig zou hebben voor een derde kindje. Een mand vol, een tweede ernaast. Ik voelde me blij en opgetogen. Met deze spullen ging ik naar een gezin die het niet breed had. Ik vond haar via de kledingbank. Wat was ze blij! Ze huilde van geluk toen ik de spullen gaf die mij eens zo blij hadden gemaakt als kersverse moeder. Ik huilde van binnen mee en dacht aan mijn eigen moeder die het zwaar had met drie kinderen.

Geefhetdoor was geboren!

Ik vertelde aan alle mensen om mij heen dat ik babyspullen zocht. Van rammelaar tot boxkleed, van kinderwagen tot slabber. Nooit geweten dat 1 jaar later mijn zolder uitpuilde van de prachtigste babyspullen die ik ooit bij elkaar had gezien, en ik contact legde met verzorgingshuizen, kraam- en verloskundigen. Er kwamen vrijwilligers bij en samen maakten we vele gezinnen blij.

Vijf jaar lang runde ik een non- profit. Kwam ik op tv. en in diverse kranten, werd ik geïnterviewd… En ook, de tranentrekker in het geheel, mijn eigen jeugd kwam in het verhaal. Dus als ik over mijzelf vertel is het vanuit mijn hart, omdat dat bij mij hoort. Niet mooier en gepoetster dan het is,,,de waarheid!

Als je mijn blogs leest, zul je mij leren kennen en ik hoop dat je daardoor ook een stukje dichter bij jezelf komt, als vrouw, als moeder, als persoon…gewoon jezelf!

Dan doe ik dat ook.

 

Liefs Kathy

Laat een reactie achter

1 reactie