Soep van knolselderij met kokosmelk

geschreven door Susanne

Bereidingstijd ca. 10 minuten + 15 minuten koken

Ingrediënten:

  • Grote knolselderij of 2 kleintjes
  • 2 gele uien
  • knoflook
  • ca. 1 ½ liter bouillon (4 blokjes)
  • blikje kokosmelk 400 ml
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie
  • prei

Bereiding:

Schil de knolselderij en snij deze eerst in ringen en daarna in blokjes. Snipper de uien en snij de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers. was de prei en snij deze in ringen. Verwarm een pan en voeg een flinke scheut olijfolie toe, voeg de uit en prei toe en fruit deze tot ze glazig zien, voeg daarna de knoflook toe en vervolgens de blokjes knolselderij. Laat dit even zachtjes staan zodat de knolselderij wat zachter wordt, roer wel regelmatig zodat er niets aanbrandt. Voeg daarna de bouillon toe en laat het geheel nog even koken tot de knolselderij goed gaar is. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en voeg de kokosmelk toe. Voeg naar smaak nog zout en peper toe. Lekker met een salade of vers brood Eet smakelijk !

 

Laat een reactie achter