Soep van schorseneren

Avatar
geschreven door Susanne

Bereidingstijd ca. 15 min. + 15 min koken

Ingrediënten:

  • 500 gram schorseneren
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 2 el (witte wijn)azijn
  • 2 kruimige aardappels
  • 200 gram crème fraîche
  •  1,5 liter kippen of groentenbouilion
  • handje peterselie
  • zout en peper naar smaak

Bereiding:

Schil de schorseneren met een dunschiller in water. Snij ze in stukjes leg ze meteen in een kom water met de azijn tot gebruik. Pel en snij de ui en knoflook in stukken. Schil de aardappels snij deze in kleine blokjes

Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak de ui, knoflook en de aardappels 2 min. Voeg de schorseneren eraan toe en bak dit nog zo.n 5 minuten mee. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.

Kook de soep in 15 min. gaar. Pureer de soep met de staafmixer. Roer de crème fraîche los in de soep. Voeg de fijngesneden peterselie toe en peper en zout naar smaak.

Tip:

Bestrooi met wat cayennepeper.

Laat een reactie achter