Sperziebonen gegarneerd met sinaasappel en een sausje van schorseneer

Avatar
geschreven door Susanne

Bereidingstijd ca. 20 min + nog 5 min bakken

Ingrediënten:

  • 3  stengels schorseneer
  • 250 gram sperziebonen
  • 200 ml bouillon (kippen of groenten)
  • 1 sinaasappel
  • 3 el olijfolie
  • 100 ml slagroom
  • roomboter
  • bloem
  • handje pijnboompitten
  • zout en peper
  • een handje peterselie fijngesneden

Bereiding:

Dop de sperziebonen en kook ze in 7 minuten beetgaar.  Schil ondertussen de schorseneren in water en snij ze in stukken van 2 cm. Kook de schorseneren in de bouillon en laat zo’n tien minuten koken.

Bak alvast de pijnboompitten in een koekenpan totdat ze goudbruin zien en leg deze apart.

Rasp de schil van een sinaasappel en maak een marinade van olijfolie, de rasp van de sinaasappel en peper en zout naar smaak. Giet de sperziebonen af en hussel ze door de marinade en laat even staan.

Pureer ondertussen de schorseneren met de bouillon en de slagroom. Doe 50 gram roomboter in een pannetje met twee el bloem en roer totdat je en glad mengsel hebt. Giet de bouillon van schorseneer erbij en laat indikken totdat je sausje de gewenste dikte heeft bereikt.

Bak de sperziebonen voor zo’n 5 minuten in een koekenpan en verdeel over de borden. Giet de saus van schorseneer hier overheen en  besprenkel met de pijnboompitten en de peterselie ter garnering.

Eetsmakelijk

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter