Spinazie cappuccino

Avatar
geschreven door Susanne

bereiding  ca. 10 minuten voor ca. 4 kopjes

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 2oo gram bladspinazie
  • 250 ml bouillon, groente of kippen
  • 1oo ml melk
  • 50 gram gorogonzola
  • 100 ml opgeklopte slagroom zonder suiker
  • zout en peper naar smaak
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • eventueel wat zout en peper

Bereiding

Spoel de bladspinazie schoon.Verwarm de olijfolie in de pan en schep de spinazie erdoorheen en laat deze slinken. Voeg de bouillon en melk toe en bren aan de kook. Roer de gorgonzola erdoorheen en laat de kaas smelten.

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smak met zout en peper. Schep de soep in leuke koffiekopjes en schep er een lepel slagroom op en strooi er wat parmezaanse kaas overheen.

Leuk als tussengerecht met kerst.

Laat een reactie achter