Tomaten soep van gegrilde cherrytomaten

Avatar
geschreven door Susanne

Bereidingstijd c.a. 10 min + c.a. 25 min in de oven

Ingrediënten:IMG_6565

  • 750 gram rijpe cherry(tros)tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 liter bouillon naar keuze
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel en hak de ui in grove stukken. Ontvel en plet de knoflook en leg deze samen met de ui en de tomaten in een ovenschaal. Besprenkel dit alles met olijfolie en zet in de oven voor ongeveer 25 min.

Schep dit alles over in een blender of pureer het met een staafmixer glad. Giet het mengsel in een ruime pan en voeg de bouillon toe. Laat dit zo’n 5-10 minuten koken en je hebt de makkelijkste en heerlijkste tomatensoep. Voeg evt. zout en peper naar smaak toe.

Eetsmakelijk!

Laat een reactie achter