Tomatenketchup

Avatar
geschreven door Susanne

Bereiding ca. 15 min. + 1,5 uur koken

Ingrediënten:

  • 1250 gram rijpe tomaten
  • 1 rode ui fijngehakt
  • halve paprika
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml azijn
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • zout en peper naar smaak

Bereiding:

Hak de ui en knoflook fijn. Was en snij de tomaten in stukjes. Was de paprika, verwijder de zaadjes en snij deze in stukken. Snij de knoflook fijn.

Doe alles in een ruime pan met een scheut water, laat dit gedurende een half uur zachtjes koken. Goed roeren en giet er zo nodig nog wat water bij als het verdampt is.

Haal de pan van het vuur en pureer alles met een staafmixer. Voeg nu de zijn, de suiker en de specerijen toe en laat deze nog een uur zachtjes pruttelen totdat hij dik genoeg is.

Voeg er nog wat zout en peper naar smaak aan toe en bewaar in een uitgekookte glazen pot.

 

 

 

Laat een reactie achter