Een tweeling tegelijk zindelijk worden…..of maken….ik heb het opgegeven. 

Wilma
geschreven door Wilma

Om de beurt lijkt mij een beter plan, niet alleen voor hen maar ook voor mezelf. Nadat ik  drie keer in een kwartier hetzelfde knulletje het toilet op heb gekletst in de veronderstelling dat ik ook de ander een keer uitnodigend op de toilet heb gekregen vroeg ik me echt af of dit wel handig was…not. 

Eerst de oudste maar, ja ja het scheelt twee minuten dus even voor het gemak de oudste – verbazend hoe snel hij zindelijk is nu ik alle aandacht heb voor zijn prestaties op de wc!! WoW ieder plasje wordt beloond met een sticker dus mijn voorraad stickers is enorm. Dan het moment ’s morgens dat we naar peuterspeelzaal moeten en hij pertinent geen luier aan wil ahum…oeps eh…ja maar we moeten even in de auto schat dus neeeeheee geen luie maar ‘ondebloek!’ Gewapend met extra broekjes,  handdoek in het stoeltje onder een waakzaam oog dan met ‘ondebloek’ in de auto. Want niemand wil een autostoel en een auto die gevaarlijk naar urine ruikt. Verrast en blij aan het einde van de dag, een droog mannetje in zijn gewone kleding van vanmorgen “wauw”…best wel goed van ons. Dat is één nu de ander nog…

Raar overigens want de jongste van de twee was al een heel eind op weg naar zindelijk worden tot hij per ongeluk zijn drolletje in de pot liet vallen, vanaf dat moment terug bij af…en maar even zo gelaten . ‘S morgens geen luier aan want ook hij kan het wel, “tuurlijk”….vol goede moed…..kwartier later…plast hij op de bank. Oh neeeeeeee…ok het viel echt mee ik zag namelijk bij de bank  een hele grote natte plek maar er lag achter de bank een plas water waarbij je zou denken dat er een stortvloed aan regen was geweest, groot genoeg om met je laarsjes in te stampen.

Na anderhalf uur had ik een wasmachine vol met beplaste was, dweilen doeken ondergoed noem maar op.

Maar stay strong, we gaan door, wij kunnen dit. Tweelingmoeders zijn ook power vrouwen net als al die andere moeders.

Dag twee Nope geen wc, geen potje, luie aan, luie aan luie aan luie aan …zucht….

Boek gelezen ‘zindelijk maken is kinderspel’ van Debby Mendelson. Okay van voren af aan want het lijkt zo makkelijk! Pagina 30: ik citeer : ‘kom je samen in mama’s handtas kijken ?’ Mhmmm eh no way das van mij afblijven….twee: ‘zullen we kijken wat papa in zijn gereedschapskist heeft?’ Ok…moet ik nu dan echt met mijn kind en zijn broek op de knietjes naar de schuur???  Okay ik moet het iets luchtiger opvatten, natuurlijk kan ik andere dingen bedenken maar mijn schurk laat zich niet afleiden met een boekje maar alleen met sjosola (kind naar mijn hart CHOCOLADE). Één voor mama en één voor jou…we zijn zover…hij gaat al op het potje zitten!!!! Wauw win win situatie voor ons…hij op het potje en ik??? Ik neem heerlijk SJOSOLA!! 

Ps. Zegt niks over het boek want de oudste deed het eigenlijk prima met behulp van dit boekje.

Laat een reactie achter