Uiensoep met krokante kaasballetjes

Avatar
geschreven door Susanne

Bereidingstijd ca. 15 min + ca. 15 min koken.

Ingrediënten:

  •  5 middelgrote gele uien
  • 100 gram oude kaas
  • een handje peterselie
  • 100 ml witte wijn
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 80 gram roomboter
  • 1 el tijmblaadjes
  • 3 teentjes knoflook
  • zout naar smaak
  • 2 italiaanse bollen

Bereiding:

Schil en snij de uien in ringen. Hak de knoflook fijn en doe wat roomboter in een grote pan. Doe de uienringen tijm,peterselie (bewaar wat ter garnering) knoflook en wat zout erbij. Bak de uien tot ze glazig zien en zacht zijn. Voeg nu de witte wijn en de bouillon erbij. Laat dit alles zo’n tien minuten koken en begin nu met de broodjes.

Snij de bovenkant eraf en pluk de broodjes leeg. Zorg dat de bodem en zijkanten intact blijven, haal niet al het brood weg. Rol het geplukte brood samen met de helft van de kaas tot kleine balletjes. Verwarm wat boter in een koekenpan en bak de balletjes goudbruin.

Als de soep klaar is giet je deze in de broodjes en voeg je de balletjes toe. Garneer met de overgebleven peterselie en oude kaas en dien dit onmiddellijk op want je brood wordt zompig.

Eet smakelijk

 

 

 

Laat een reactie achter