Voor en nadelen van zwanger zijn en bevallen in de zomer

Avatar
geschreven door Susanne

In het begin zag ik alleen de voordelen van zwanger zijn en bevallen in de zomer maar inmiddels ben ik er wel achter dat alles zijn voor en nadelen heeft.

Ik wil dan ook bij deze mijn mede zwangeren (eigenlijk alle zwangeren) sterkte toewensen in deze hitte.

Na vier winterkindjes kwam er nu eindelijk een zomerbaby en zag ik alleen de voordelen. Ik hoefde de kinderen niet hoogzwanger drie lagen kleding aan te trekken of te bukken omdat ze zelf hun sokken en winterboots niet aan kunnen krijgen en die jassen kan ik ook wel achterwege laten. Mijn wekker gaat nu ook niet meer om 6 uur in de morgen om alles klaar te maken voor school aangezien de kinderen schoolvakantie hebben.

Heerlijk dat de kinderen gewoon kunnen uitslapen en zelf dat zomerjurkje of korte broekje kunnen aantrekken.

Zelf keek ik bij het winkelen ook niet bij de zwangerschapskleding en bestelde ik gewoon simpele zomerjurkjes bij de h&m, “dit is nog geldbesparend ook”. Allemaal voordelen van zwanger zijn in de zomer maar nadat de temperaturen bleven stijgen en ik bleef groeien werd het toch wel erg warm en begon ik ook de nadelen te zien. Door de warmte ging ik vocht vast houden, gelukkig kon ik dan weer schaamteloos mijn slippers aan want mijn schoenen paste ik toch niet meer. Door dat vocht vasthouden werd alles wel zwaarder en ik beken dat ik de laatste week echt niet meer buiten ben geweest (dat trok ik gewoon niet meer). Helaas trekt dat vocht niet zo snel weg in de zomer. Voor mijn gevoel was ik dat vocht altijd meteen na de bevalling kwijt, dit wijt ik nu maar aan de warmte of ik heb deze zwangerschap gewoon teveel gegeten. Ik weet niet of het vocht ook op je heupen kan gaan zitten

Omdat het zomer is hoefde ik mijn kinderen misschien niet hoogzwanger te helpen met aankleden maar daar kwam het insmeren weer voor terug. Mijn kinderen die veel buiten spelen en zwemmen moest ik nu meerdere keren per dag met factor 50 insmeren, zelf bleef ik het liefste binnen. Die thuisbevalling zat er ook niet in maar ik moet bekennen dat die airco in het ziekenhuis nu wel erg lekker was en aan een badbevalling van 38 graden moest ik ook niet meer denken.

Heerlijk dat warme weer want dan kan je snel met je baby naar buiten alleen was het nu weer zo warm dat dit ook niet verstandig was alleen hadden de andere kinderen wel verkoeling nodig.

Daar gingen we dan aan het einde van de dag even een uurtje naar het zwembad en kwam ik erachter dat je de eerste zes weken niet mag zwemmen na je bevalling. Dit geeft natuurlijk niet maar met bijna 40 graden lukte het mij echt niet om toe te kijken hoe ze allemaal heerlijk afkoelde in het water.

In de winter kan je ook nog wat langer die net bevallen buik afkleden en in de zomer weer shinen. Nu pas ik mijn oude kleding nog lang niet en een bikini kleed niet echt af, het is dan ook goed dat ik veel zomerjurkjes heb gekocht (toch niet zoveel geld bespaart).

Als ik eenmaal bevallen ben ga ik altijd de eerste maanden meer zweten (al die hormonen moeten er weer uit) en ik weet niet of meerdere van jullie dit herkennen? Tijdens mijn ontzwangeringsperiode in de winter vond ik mezelf vaak stinken door al dat zweten en verklede ik mij vaak meerdere keren per dag. Nu zweet iedereen om mij heen en valt het niet eens op dat ik wat meer transpireer. Seppe drijft soms letterlijk van mijn buik af tijdens de borstvoeding. Helaas kan ik nu dan weer niet even een duik in het water nemen om het van mij af te spoelen maar douchen of verkleden is zo gedaan.

Als dan straks de winter is begonnen hoop ik wel weer van dat extra transpireren af te zijn.

Dat ik er nu niet vroeg uit moet om de kinderen naar school te brengen is heerlijk en dat mijn man vrij is ook alleen na drie weken alle kinderen over de vloer die je moet vermaken verlang je ook weer terug naar de schooldagen (Rust). Omdat wij dit jaar vanwege de zomerbevalling niet op vakantie zijn gegaan is de vakantie van mijn man ook van drie weken terug gegaan naar anderhalve week (leuk een eigen bedrijf en in eigen land blijven) want thuis ga je toch weer makkelijker aan het werk. Gelukkig zijn we alweer vier weken verder en ben ik weer aardig hersteld om het allemaal weer alleen te kunnen en je moet niet gek opkijken als je binnenkort toch een zwemfoto voorbij ziet komen want ook ik heb nu echt verkoeling nodig.

Ssssst

Na vier winterkindjes en een zomerbaby ben ik er wel achter dat alles zijn voor en nadelen heeft!

Laat een reactie achter