‘Waar is mijn stoere vrouw gebleven?’.

Avatar
geschreven door Susanne

Dit waren de woorden van mijn man toen ik eindelijk na anderhalf uur beneden was.

Ik denk dat ik een record heb neergezet en er nog nooit iemand zo lang over het abseilen gedaan heeft.

Wij zijn 4 jaar getrouwd en zoals ieder jaar maken wij dan opnieuw foto’s in trouwkleding.

Dit idee is begonnen omdat ik tijdens ons trouwen zwanger was van Floortje, ons vierde kindje. Ik was zwanger maar het feest was er zeker niet minder om. Iedereen ging los, mede dankzij onze DJ Daniel Mikhout. Daniel is er bij elk feestje bij, ons huwelijk, mijn kraamfeest en natuurlijk bij de lancering van BijMaMa. Zet bij deze 15 mei 2020 ook maar alvast in de agenda want ik ben iets heel leuks van plan.

Na mijn bevalling van Floortje miste ik haar op onze trouwfoto’s en wilde ik deze dus heel graag overdoen. Toen wij één jaar getrouw waren hebben wij een groot feest gegeven en opnieuw foto’s gemaakt en dit is nu een traditie geworden. Met trouwkleding van de duikplank, in trouwkleding met verf gooien tot afgelopen zaterdag, met trouwkleding van de Euromast abseilen.

De Euromast heeft voor ons een  bijzondere betekenis aangezien één van onze eerste date’s daar heeft plaatsgevonden. Ook hebben wij onze huwelijksnacht in de Euromast beleefd waar ze echt geweldige kamers hebben. Een kamer met een deur naar het balkon waar je ’s avonds dus helemaal alleen bent en uitkijkt over heel Rotterdam en verder. Echt een geweldige ervaring. Hoe tof is het dan om daar nu van af te abseilen in trouwkleding.

Zoals jullie in mijn vorige blog hebben kunnen lezen paste ik mijn trouwjurk niet meer. Ik heb van de Honeymoonshop een super mooie trouwjurk te leen gekregen, hoe lief!

De dag van te voren belde ik nog een keer of het idd nog steeds mogelijk was in trouwkleding te abseilen. Het stond er inderdaad bij vermeld maar de rok moest niet te dik zijn ivm de veiligheid.

Oeps ik begon toch een beetje bang te worden want deze jurk was echt wel vol van onderen en ik kan er niks aan verknippen. 

Mijn moeder heeft voor de zekerheid een lintje gemaakt voor mijn eigen jurk voor het geval de geleende jurk niet kon.

En wat een geluk want voor het beste effect moesten we een gat in de trouwjurk knippen en om dit nu in mijn dure geleende jurk te doen zag ik niet zitten. Dus snel mijn jurk aangedaan schaar gehaald en een gat erin geknipt. Onze fotograaf Gaby heeft dat prachtige moment vastgelegd, het moment waarop de schaar in mijn trouwjurk ging.

Daar stond ik doodsbang op die toren met mijn gordel om!

Normaal zou ik dit super vet vinden maar ik zeg je eerlijk deze keer was ik doodsbang! Het over de rand gaan ging nog wel maar het hangen en de kracht vinden om mij naar beneden te krijgen lukte mij niet. Mijn man naast me ging als een speer naar beneden maar ik dacht zelfs even dat ik ging flauwvallen van de spanning. Mijn armen verzuurden maar stoppen was geen optie.

Ik hoor de instructeur nog roepen dat ik meer achterover moet leunen en mijn linkerhand kan loslaten. ‘NEE dat durf ik niet’, riep ik dan weer. Ik hield mij krampachtig vast met mijn lichaam zo dicht mogelijk tegen het touw geklemd wat het eigenlijk alleen maar zwaarder maakte maar ik was bang. Toen mijn sluier ook nog in de touwen ging en ik riep ‘stoppen’ was het feest compleet. Nee dit nooit meer voor mij.

Drie uur later toen ik eenmaal beneden was kreeg ik een groot applaus want ik denk dat iedereen gezien moet hebben hoe bang ik was.

Mijn man herkende mij niet meer.!

Die stoere vrouw zonder angst is eerlijk gezegd toch een beetje verdwenen. Misschien komt dan nu toch een beetje dat verantwoordelijkheidsgevoel om de hoek kijken.

Willen jullie mij zien zweten kijk dan naar deze video met de mooiste foto’s gemaakt door Gaby en natuurlijk mijn goede vriend, chefkok en bootcampinstructeur David Dieduksman.

P.s. Je moet niet gek staan te kijken als er foto’s van mij op dumpert verschijnen van onder mijn rok🙈

Laat een reactie achter