Wanneer laat je een kindje huilen…? Onze 5 huilcodes. 

Avatar
geschreven door Susanne

Hoera onze dreumes slaapt door…!

Doorslapen is misschien niet helemaal het juiste woord maar ze komt meer niet dan wel ’s nachts. Met anderhalf mag je toch wel verwachten dat dit het geval is maar helaas werd ze tot twee weken geleden nog elke nacht wakker. Hier kon Floortje niks aan doen, dit was onze fout.

IMG_8598

Floortje is de jongste en kleinste van 4 kinderen. Ik moet bekennen dat je steeds makkelijker wordt en soms iets te makkelijk. Zo heb ik de fout gemaakt door Floortje nadat ik gestopt was met de borstvoeding haar met een flesje naar bed te brengen. Floortje raakte hier aan gewend en had een flesje nodig om in slaap te vallen zo ook          ’s nachts als ze wakker werd. Zo gebeurde het wel eens dat ze niet één keer maar twee keer kwam voor een fles. Toch hield ik dit in stand door het flesje te blijven geven!

Reden: vermoeidheid!!!!!

Als ik geen flesje meer gaf was het huilen en dat kon ze heel lang volhouden, een flesje geven was dan een sneller alternatief. Toch besefte ik mij dat dit een keer moest stoppen, ik wachtte alleen op het juist moment. Het moment waarop ik mij fit genoeg voelde om de strijd aan te gaan. 

Het juiste moment kwam nooit want nooit voelde ik mij fit genoeg.

Nadat ze een week lang meerdere keren achter elkaar kwam was de maat vol, het moest stoppen nu…! Wij besloten haar te laten huilen.

Ik ben niet tegen niet huilen (met vier kinderen komt het wel eens voor dat er één wat langer huilt) maar er zit wel een grens aan voor mij. De eerste nacht duurde het mij ook te lang en klonk haar huiltje niet leuk meer.

Inmiddels herken ik bijna alle huiltjes, zeker die van Floortje want die zijn heel duidelijk.

Onze 5 Huilcodes 

  1. Ik ben ergens opgeklommen maar kan er niet meer vanaf (paniek) : Whaa whaa whaa whaa whaa (korte stoten) IMG_6692
  2. Mijn broertje of zusje hebben iets afgepakt: whaa wha snik snik wha wha snik snik (gillen naar broertje of zussen, gevolgd door traantjes) 
  3. Ik ben moe: wheee wheee wheee snik (in de volksmond jammeren)
  4. Ik ben oververmoeid whaaaaaaaaa whaaaaaaaaa whaaaaaaaa whaaaaaaa (blijven gillen)

 Deze nacht was het code 5: oververmoeid met paniek.

code 5

Whaaaaaaaaa whaa whaa whaaaaaaaa whaa whah whaaaaaa whaa whaa whaaa

Op dat moment besloten wij haar te troosten en een flesje te geven want er zit bij mij een grens aan laten huilen. Hoe is het ons dan toch uiteindelijk gelukt….?

Wij zijn begonnen met haar avondfles ook gewoon beneden te geven en haar avondritueel te veranderen. Een flesje beneden, tandenpoetsen, verhaaltje lezen en een liedje zingen. Ik merkte dat ze ’s avonds dan ook wel even tegensputterde en om de fles vroeg maar anders dan ’s nachts. Doordat ze nu zichzelf in slaap leerde vallen zonder fles kwam ze ’s nachts ook niet meer.

Soms zijn de oplossingen eenvoudiger dan je denkt.

Susanne

 

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter