Zonder weegschaal weer aan de slag!

Avatar
geschreven door Susanne

Nee wij hebben geen weegschaal in huis en heb hem ook nog nooit gemist.

Vroeger in mijn tiener jaren ben ik een periode verslaafd geweest aan afvallen. Ik was puber, onzeker en wilde wat kilo’s kwijt. Bij elke kilo die ik verloor op de weegschaal ervaarde ik geluk tot het moment daar was en het genoeg was. Stoppen ging moeilijker dan gedacht en ik had moeite om mijn geluksgevoel ergens anders vandaan te halen. Dit was even een flinke struggle maar gelukkig heeft deze periode niet al te lang geduurd. Dit is dan ook zeker een reden dat die weegschaal mij niks meer zegt.

Het zijn maar getallen en ze zeggen niks over je gezondheid of geluk.

Diëten is dan ook niet aan mij besteed en ook mijn kinderen worden alleen op het consultatie bureau gewogen. Op dit moment weet ik aan de hand hand van mijn kleding dat ik nog niet terug ben in mijn oude vorm maar ik voel mij best goed ondanks de gebroken nachten en de borstvoeding. Dat je je lichaam weer terug hebt naar de zwangerschap is ook een desillusie.

Mijn lichaam lijkt soms van iedereen behalve van mezelf!

De één wil nog een kroeltje de ander nog een slokje melk en dan voel ik weer twee handen op mijn billen van een man die ook een stukje wil. De afgelopen maanden loop ik altijd wel met kinderen op of aan mijn armen en komt er om de twee uur wel een baby om te drinken. Gewoon een uurtje voor mezelf is al lang niet meer geweest maar daar heb ik deze keer minder moeite mee. Bij Jente moest ik er zo aan wennen nooit meer alleen te zijn maar nu kan ik juist genieten van de kinderen om mij heen.

Door de sup yoga merkte ik wel dat mijn conditie nog ver te zoeken was en dat mijn lichaam minder krachtig is.

Ik vond het weer heerlijk om even met mijn lijf bezig te zijn en deze te activeren. Het voelde als zorgen voor mezelf en het werkte ontspannend. Ik kreeg meteen weer zin om te gaan sporten en mij weer lichamelijk sterk te voelen.

Het werd weer tijd voor de bootcamp.

Lang had ik het gevoel dat mijn lichaam er nog niet klaar voor was maar na de yogales kreeg ik er weer zin in. Bootcampen om mij weer sterk te voelen en natuurlijk gingen de kinderen mee. Wij vinden het leuk om actief buiten bezig te zijn met het gezin. Okay misschien kon ik de bootcamp nog niet volledig meedoen en kwam Seppe halverwege voor de borst maar ik vond het heerlijk. Even bezig zijn met mijn lichaam en dat heb ik geweten. Ik heb denk ik twee dagen krom gelopen van de spierpijn. Dave bedankt hiervoor!

Laat een reactie achter