bereidingstijd 30 min
Ingredienten:
- 1 kg zoete aardappels
- 75 g Castello creamy blue 70+ kaas
- 100 gram paneermeel
- olijfolie
- zout en peper
Bereiding:
Schil de zoete aardappels, snij in stukken en laat zo’n tien minuten koken in water totdat ze zacht zijn.
Giet de aardappels af en pureer ze met een staafmixer. Meng er de paneermeel samen met wat zout en peper doorheen en maak er kleine balletjes van als het afgekoeld is. Druk de balletjes plat en maak er dunne platte burgers van. Plaats in het midden van de burger wat kaas en leg er nog een burger boven op en druk de zijkanten dicht. Leg nu de burgers in een koekenpan en zorg dat ze een bruin krokant laagje krijgen en plaats ze daarna nog voor zo’n 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Super simpel en lekker.
Ook lekker om door de zoete aardappel puree nog extra kruiden of fijngesneden pepertjes aan toe te voegen.
Klinkt lekker! Maarruh… met wat of hoe eet je ze dan? Als vleesburger vervanger of ?
Wij eten ze als vervanger van vlees