Zoete aardappel stoof met eieren

Avatar
geschreven door Susanne

Bereidingstijd c.a. 15 min + 30 minuten stovenIMG_9917

Ingrediënten:

  • 3 zoete aardappels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • blikje gepelde tomaten 400 gram
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 250 ml bouillon
  • 2 eieren

Bereiding

Schil de zoete aardappel en snij deze in kleine stukken. Pel de ui en snij deze samen met de bleekselderij in kleine stukken.

Doe wat olijfolie in een braadpan en bak de ui totdat hij glazig ziet. Doe de zoete aardappel en de stukken bleekselderij erbij en laat dit een paar minuten meebakken.

Snij de teentjes knoflook fijn en bak deze nog een minuut mee. Giet de gepelde tomaten en de bouillon hierbij en laat het zo’n 20 minuten op een laag vuur stoven.

Maak dan twee kuiltjes in het mengsel en breek daarin de eieren. Laat het nu nog zo’n tien minuten mee stoven met de deksel op de pan en breng op smaak met wat zout en peper.

Eet smakelijk

Laat een reactie achter